Z vraku blogu – zápis číslo 36

Jedním z mých nejoblíbenějších jídel je, dámy prominou, sýr romadůr.
Domnívám se, že není třeba vysvětlovat či zbytečně přebujele popisovat tento delikátní potravinářský produkt. Trošku škoda, že tak strašně smrdí, což mu (a často i mě) dělá špatné jméno. A to, podle mne, není v pořádku. Domnívám se, že soudný člověk by měl překonat svoje předsudky a své čichové buňky trošku otužit a ochutnat. Sýr jemně poprášený sladkou paprikou, případně potřený feferonovou pastou se může podávat k vínu, jako jednohubky v té nejvybranější společnosti. Měl by být k dostání v každé kvalitní restauraci a doporučovaný lékaři a stomatology, potažmo bloggery po celé republice. Co republice. Po celém světě.

Výlet do Děčína proběhl skvěle. V sobotu ráno jsem snídal rohlík s máslem a zapíjel to kávou s mlékem, rozhodnutý, že už nikam nejedu. V tom mi zazvonil telefon a Franta mě pomocí několika slov povzbudil a vyhecoval k činnosti. Přivedl mě do takového zvláštního transu, z kterého jsem se probral až v Žandově, když mě už druhou hodinu nikdo nezastavil, ať jsem stopoval, jak jsem stopoval. Nakonec jsem do děčína dorazil vlakem a hurá do přírody. Františkova chata Arizóna je zajímavá sama o sobě, společnost byla vynikající, no vůbec jsme si to pěkně užili. Ráno pro mne přifrčel Vojta Holub a jelo se dom. No, to je tak v kostce všechno, co prozradím, samosebou jsou tu ještě nějaké další věci, jako to s těma německejma dominama, ale do toho vám, dámy prominou, nic není.

Včera na vernisáži obrazů elišky pokorný to bylo skvělý. Maluje velký plátna s takovýma alegorickýma podobenstvíma… ještě to v galerii a baru Obratník visí, stavte se tam, je to v ulici pana Plachty, na andělu… doporučuju. Večer jsem uklouzl ve sprše a narazil jsem si jak holenní kost, tak jsem si roztrhl své druhé nejoblíbenější kalhoty. Pravidelný čtenář jistě ocení, jaká smůla se mi lepí na paty. Na kalhoty.
Jsem ospalý.