od pátku do pondělka

v pátek jsme dýl spali a pak jsem vyběhl do Karlína, kde jsem dostal jeden pár šedivých barefootových bot z konopného vlákna od Bohempia.

a tenhle moment se stal takovým hezkým, světlým a radostným zlomkem jinak opravdu masakrózního týdne. od tohohle místa se to celé začalo zlidšťovat a klesat… zklidňovat se… i když zpočátku to tak nevypadalo.

autem (dostal jsem pokutu za parkování, protože jsem si nevšiml, že je u nás čištění komunikace) vyzvednout Aid Kida, před tim to všechno naložit, nastavět do auta… a vyrazit do Brna.
D1 byla tentokrát z těch nekonečných a na závěr, když jsme městem dlouze objížděli nějakou objížďku, už jsem toho taky začínal mít dost.
ale pak jsme našli Malou Ameriku, speciální místo přímo v centru Brna, vyjeli do druhýho patra… a bylo jsme na komiksovým festivalu KOMA.
Chvilku pozevlit.

A pak moc hezkej koncert. Fakt hezkej, jsme zklidněný a unavený, ale jsme hodně v tý hudbě.

Pak se vracíme zpátky nocí a když vytahám nástroje, jdu se podívat na chvilku na Lunchmeat. Je to pro mě dost novej zážitek a jsem z něj nadšenej. Je to inspirující a krásný. A je tam spousta mlhy.

V sobtu odpočíváme s děvčaty a večer hrajeme takovej jakoby zapomenutej a schovanej koncert, za všema těma velkejma, důležitejma a propagovanejma… na náměstí Repu. pod podiem bezdomovci a alkáči. a všechny ty skladby, Pod Prahou a Fotr a Sudety… všechny získávají další vrstvu.
Pod náma se motaj opilí a zamatlaní bezďáci, o kus dál stojí smetánka, kterou zrovnba vyplivlo Palladium. A docela dlouho jsem mezi publikem viděl Katku, feťačku z dokumentu Heleny Třeštíkový.

Těsně kolem podia zahejbala tramvaj a udivený obličeje za sklem míjeli Aid Kida jen o nějaký dva metry…

Obě ty běžný, normální, všednodenní hraní… byly zase skvělý. Silný, dobrý, důkladný. Intenzivní a opravdový.
Důležitý.

Večer jsme se ještě s Mášou vystřídali na Lunchmeatu. A pak už sladký kanafas.

V neděli jsme byli na trzích.  A pak odpočívali.
Mám velkou spotřebu odpočívání.
A nemám s tim problém.

Byl to dobrej konec tejdne a dobvrej víkend.

Dneska je pondělí.

A je to dobrý pondělí.
Barefootový boty z konopí jsou naprosto fantastický.