prázdniny

pořád, i jednadvacet let po tom, co jsem dokončil školní docházku, vnímám prázdniny. sice hlavně podle toho, že se na Letné dá občas zaparkovat i po šesté odpolední. ale stejně je vnímám a cejtim, i když se mě už a zatím příliš netýkají.
My tentokrát začali s prázdninami dřív.
Rozhodli jsme se, že budeme cestovat a navštěvovat kamarády, který jsme dlouho neviděli a dlouho návštěvu slibovali. a už jsme toho stihli docela dost a přitom skoro neubylo.
z těch nedávných cest jsme byli pár dnů u Amelie v Modříní, kde jsme se mohli naposled rozloučit s tím krásným místem, co od začátku července patří už někomu jinýmu, kdo si tam bude bydlet po svým. budiž mu přáno. Za Amelií se teď těšíme na nový, přechodný místo, který alespoň podle fotografií, vypadá rovněž nádherně.
navšřívili jsme i Markétu v Mariánských Lázních, chodili s Maruškou na dlouhý procházky a hřiště a vyrazili se vykoupat ma Mítský rybník, kde jsme se všichni tři solidně spálili a taky moc pěkně pokoupali.
A včera večer jsme se vrátili z návštěvy naší milé kamarádky Kateřiny, která žije se svým mužem Lukášem a dvěma dětmi v parádním domě s výhledem na Žamberk. Spali jsme v teepee, skákali jsme na trampolíně, procházeli se po zámeckém parku, debužírovali v cukrárně a koupali se v jezírku s lekníny.
zítra odjíždí Marušky s další spřátelenou Marií a jejími dvěma dětmi na Jižní Moravu. A my je pak vystřídáme v terénu, když ve čtvrtek vyjedeme na šňůru Kutná Hora, Veselí na Moravě a Kudlov, abychm se v neděli vrátili přímo na schůzku s Tomášem Neuwerthem do Bio Oka.
Na konci června pak Polička a než se nadějeme, bude srpen.

dneska si užíváme relativního klidu domova
odpoledne nás čeká výlet na Vyžlovku pro zapomenutý počítač, který za pár hodin pocestuje přes celou republiku… pak taky nějaká koupačka, zdá se. a pak se uvidí.
od rána jsem nějaký unavený a neprobuzený, trochu se těším, že si tu za pár dní, co budou holky v Lubnici, trochu odpočinu. už teď je mi ale jasný, že těch úkolů, co jsem si na sebe připravil, nebo co na mne popadaly, je zase docela plno, tak jsem zvědavej, jestli to s tím odpočinkem nějak klapne. záleží, koneckonců, dost i na mně

jsou pravý, nefalšovaný prázdniny
venku se sbírá horkej den
dneska v noci neklesla teplota v Klementinu pod 20 stupňů celsia