Dneska

dneska měla být vernisáž výstavy v Kaštanu. Měl k tomu bejt i koncert, jestli Já sám, nebo v nějaký konstelaci, to se mělo samosebou dohodnout. Ale sešlo z toho. To už vim tak tejden. A skoro měsíc bych si na to klidně vsadil, že nic nebude. I tak jsem ale maloval, co to šlo. A poslední tejden se mi pod rukama z barevnejch skvrn líhnou obrázky. Tak dlouho to jsou jen abstraktní šmouhy. A pak se jeden po druhým začnou hlásit o slovo. Jako zázrak.

Čas dokončování. Deska Kittchen, Puls, je zmasterovaná a během pár dní jde do Loděnic, aby se stihl vyrobit vinyl do 1. 5. Což je za dva měsíce. Taky úlet. Rok, kterej jsme si na desku dali, utek jak nic. Jeden z těch nejzvláštnějších roků, který jsem zažil. Myshka Verbová zase udělala nádhernej obal. Řekl bych, že i v tý záplavě alb, který letos vyjdou, nezapadne.

Během dubna by měla vyjít knížka Vřeteno. Dneska mi má báječna editorka Bára poslala finální verzi obalu. Teda obálky. A během tohohle týdne bych měl zapracovat editorský zásahy a budu mít taky hotovo.

Venku se ozývá jaro. Vybavují se mi vzpomínky na druhou z důležitých niterných prací, které mi v lecčems změnily život před dvěma lety. Vzduch voní fialovou a modrou. Zapadající slunce tvoří ve větvích stromů mandaly.