První kluk

víkend byl od pátku jedna velká road movie. Startovali jsme palačinkami v Praze, fofrem do Roudnice nad L., tam na obhlídku a vynikající oběd do Street Buffet. Na to překrásnou krajinou do Vísky u B. A dál už jen s malou Maruškou do Šemanovic, na koncert Please The Trees, na který jsem předem zakoupil špunty do uší. Hodily se. Velice.

spali jsme v Domě ve skále u Mirky B., Maruška usnula po všem tom řàdění a tanci snad za minutu.

ráno jsme chtěli původně vyrazit na Lípu a stavit se u babičky, ale dostali jsme vynikající snídani, druhé báječné palačinky víkendu. A spontánně se rozhodli, pomoci s čištěním místního bazénu. Zdrželi jsme se na oběd a pak pozvolna vyrazili na Sloup v Čechách. Kde pořád ještě už neprodávaj rakvičky pod skalním hradem. A tak jsme jeli dál. Nakoupit a ke Kudlovým na oslavu Magnolií.
pod rozkvetlými stromy jsem potkal spoustu dávných znàmých z dob gymnaziálních studií.
“Tohle je můj první kluk” představila mne radostně své devítileté dcerušce L., se kterou jsme spolu tehdy na gymnáziu vážně chodili.”
Sledovali jsme pak společně děti, které šplhaly na stromový dům… nebo v tom opakovaně selhávály.
ano, byl tam stromový dům
Byla to radostná zahradní slavnost. Trochu jako z filmu, ze sna, nebo z obalu psychillový desky kolem roku 2012.

Maruška si oblíbila hlavně Z. Kudlu, který byl pochopitelně zase nejlepší. Nakonec usnula ve spacáku u ohně s hlavou na mém koleni. Přenesl jsem ji do domu. Spali jsme s v pokoji s hadem, co v žádnym případě na 100 % nemůže nikdy vylízt.

ráno jsme dostali další fantastickou snídani a pak zajeli navštívit ještě babičku do Český Lípy. Tam jsme rovnou dostali oběd, popovídali s prababičkou… a dobře najedení pokračovali vyzvednout Mášu a její kamošku a frčeli jsme na ´˚Prahu. Dorazili jsme před šestou, tak akorát zaparkovali. A teď je teď. Holky spěj. Já doteď maloval. Ale už mne to trochu klíží.

tak půjdu taky pomalu

na kutě