ránko

dnešní noc byla fakt neklidná. když jsem se chystal jít spát, Marka se zrovna probudila do neveselé nálady… a tak jsem ji ještě hodinu nosil po obývacím pokoji. A i pak se budila, přebalovat ji tentokrát brala Máša, protože už jsem se nějak neuměl zvednout. A protože je Máša očividně nemocná a já se několikátou noc po sobě vzbudil jen po pár hodinách spánku… napsal jsem během přípravy ranního mlíčka do práce, že tenhle týden prostě zůstanu s rodinou doma.

Stejně se kvůli tomu cejtim trochu divně. A přitom jsem se tak cejtil vždycky, když jsem byl nemocnej. V jakýkoli práci. A při pohledu zpět? Při pohledu zpět je to buřt. 

S navýšeným úvazkem mi ještě nepřibylo příliš nový práce. Ale ta stará se rozhrnula do nabízenýho času. Minulej tejden jsem byl v Bratislavě, teď pracuju na pohledu k svátku. Zkusil jsem napřed zase vyrobit nějaký vlastní grafický varianty, abych „ušetřil čas a peníze“. Natáhlo se to o tři dny a klient chce nakonec stejnak zase to svý. Ještě že mám teď takový pohoněný sebevědomí, že mě to (snad) tolik nemrzí.

Řekl jsem si, že budu tu práci dělat, jako dělám hudbu. Nebo jako kreslim. Se zaujetím a ponořením a pocitvě. Akorát zatim je to spíš jako ta část hudby, když vyplňuju tabulky pro Bumbum Satori, nebo datluju koncerty na web, kterej sakra furt nemám, stejně jako neni hotovej web Zvířete, ale na to tady nežehrám, prostě administrativa a žádný pořádný hraní.

Když jsem dopřipravil moloko a přinesl jej do ložnice, Maruška se nespokojeně vrtěla a frfňala, ale na lahvičku reaguje rychle. Umí si ji chytit rukama a pokud se celá nepřeváží na stranu, pije často sama. Udělal jsem jí jednou rukou hnízdo z mý peřiny a druhou jí jistil lahev.
Těsně před koncem upadla do slastnýho limbu. Její maminka vedle vzdychala z horečnatýho spaní.
Rozhodl jsem se teda vstát, udělal jsem si kafe, a než se připojím k pracovnímu počítači, chtěl bych stihnout ještě aspoň sprchu.
Někde o pár pater níž ale začal kdosi vrtat a tlumené vibrace znějí celým domem. Sice takový ty nižší rejstříky, ale ani pánbů nezná všechny zvuky, který můžou vzbudit miminko…