Někdy zase dole

  1. Máša je nemocná, nejspíš angína. Je unavená, bolí ji hlava a klouby a celá ta nepříjemná věc. Já čekám na pracovní schůzku v Oku a mám blbou náladu.

Začalo to včera, když jeden můj známej, kterýmu jsem kdysi hrál na vernisáži, povídkář, chytrej chlap, katolík… už po několikátý na FB sdílel článek o tom, že ta blbka Merkelová, která sem pozvala smečku migrantů, nemá základní vychování, protože zvát lidi na mejdan a pak je ubytovávat u ostatních, je nevychovanost.

neudržel jsem se a něco pod to napsal. Ondřej, jak se ten pán jmenuje napsal něco zpátky, pár jeho přátel se připojilo.

dozvěděl jsem se, že jsem elitář, že jsem arogantní a svou hloupostí stahuju všechny do průseru…

internetový diskuze

nakonec jsem toho nechal, nejde vyhrát.

Dneska na mě ten samej článek vypadne z internetovýho virálního magazínu G.cz…

A já na to koukal, na tu kdysi jasnou kopírku Čilichili, párkrát opravdu vtipný vlastní věci… a najednou titulek:

Čtrnáctiletou německou dívku znásilnila a zavraždila Angela Merkelová

A tak jsem seděl v Oku a před Okem a bylo mi blbě. A smutno. A pak jsem celou situaci rozebíral s Michalem, kterej mi nabídl hezkou práci, na který bych se mohl potkat s Marasem a Miroslavem Vankem u Už jsme doma.

Rozohňoval jsem se. A zároveň mi bylo do breku z tý celkový celoplanetární neochoty porozumět si navzájem. Z toho věčnýho vzájemnýho okázalýho urážení a urážení se, který znemožňuje dialog a pochopení.

z toho, že to možná, že to vůbec nejde, porozumět si. Že vždycky budou polarity, že součást našich životů je to černý zvíře, který se každýmu promítá do života jinak, o kterým toho moc nevíme, ale který žije v každým z nás.

Že nedokážu vysvětlit a předat tu jednoduchou a jasnou věc, kterou jsem si nedávno naplno uvědomil při jedný noční práci.

Že jsme propojený úplně se vším a se všema. Že jsme neoddělitelnou součástí vesmíru, že jsme naplněný vesmírem, že v něm máme svý stálý místo. Že jsme nádoby, do kterejch se vědomí vesmíru přelejvá a který se časem rozpadnou a splynou s podstatou.

 

Dneska mi z toho bylo těžko. Ani napsat to moc nejde.

Dobrou

 

Komentáře nejsou povoleny.