Roboti pomáhají porazit koronavirus

Koronavirus dorazil do Česka, v Praze jsou hlášeni tři a v Ústí nad Labem čtyři nakažení. Na některých místech lidi vykoupili trvanlivý potraviny… já jsem si ale u nás v Bille ani v nově otevřeným Centru Stromovka, ničeho nevšiml.

Máša, Mařenka, Jinřiška a KaDěJ vyrazili na Moravu, od včerejšího podvečera jsem doma sám. Spal jsem v obýváku pod dekou, usnul jsem brzo. Dřív bych asi vyrazil pít. Přišlo mi škoda promeškat možnost, zkoumat účinky alkoholu na vlastní pěst a bez omezení.
Včera jsem sotva odpálil druhý u třetího dílu druhý série Altered Carbon. A zavřely se mi oči. Ani jsem nemeditoval, ani jsem nepsal knihu.
Bývám poslední dobou ze všeho toho shonu docela unavenej.
Kniha mi ale zatím jde docela dobře. Pochopitelně se to nejspíš nedá stihnout, to mi ale zatím starosti nedělá. Jsem na šedesátý stránce, za poslední tři tejdny jsem napsal třicet stran. Nabízí se rozpočítávát, že zbývajících sto třicet stran bych měl psát dalších třináct týdnů… což jsou tři měsíce…
Nebudu přepočítávat a budu psát.
Venku dneska prší a je ukázkově sychravo.
Uvnitř žije velká firma svými velkými dramatickými gesty a konferenčními hovory. Všichni pořád spěchají na nějakou schůzku.

Dneska by oslavil narozeniny František Drtikol.
Dočítám jeho životopis, dost na něj myslím. Co to bylo za chlapa. Žiju v tom stylizovaném jazyce románu Jana Němce. A představuju si, jaké to bylo pro toho chlapa, objevovat buddhismus, meditaci. Bádat a kultivovat „všemocnou hadí sílu“ před osmdesáti lety, před druhou světovou válkou… objevovat skrytej jazyk symbolů světa, naslouchat všeprostupující boží písni.

Dneska taky jistě slaví narozeniny i má první žena Olga, které tímto přeju všechno nejlepší, hodně zdraví a štěstí a radosti.

Za hodinku máme sraz v Costa Coffee a začínáme točit Highlighter. dneska s náma bude mentor Michal Michálek, takže to může být delší… a nebo taky nemusí. Zároveň s námi poprvý natáčí i tzv. „nová Sixtin,“ potažmo „nová nová Adéla“, i tady to může bejt delší… nebo nemusí.

„jinými slovy, kde všude to můžou pokazit“

„ale ten Excell musí bejt učesanej“

„to, co mi jsme napočúvali, slouží jako tréninkovej set“


někdy to je, jako by tu vznikal další jazyk. další, nový témata, pravidla, přikázání. líhne se tu novej svět. fascinující na pohled.