dům v jabloních

zažili jsme zase spoustu věcí. splynulo by to v ten mohutnej tok života, tak jen zaznamenám…
– navštivili jsme Marasovy ve Smilovicích. vyrazili jsme sami dva s Maruškou na jedno přespání a bylo to zase moc milé. Roztahal jsem si po trávníku 3 velký plátna a polejval je vodou a barvama. koupali jsme se v rybníku, opejkali buřty a druhej den se zase zabalili, rozloučili a hurá zpátky do Prahy.
– paní doktorka si prohlídla flek na mý noze, kterej hodně připomíná ten z loňskýho leta z Boreliozy. dostal jsem antibiotika na dvacet dní, jen to hvízdlo.
– Matez s Vlastou nás pozvali na večeři do restaurace Na kopci. A my, hlavně tedy Máša, je zase na imerzivní představení Dům v jabloních, který se odehrávalo ve vile nad Smíchovem. Bylo to zase parádní. Krásnej dům, super detektivka, moc jsem si to užil.
– dneska s Maruškou napředposled do „starý“ školky. máme tu cestu hezky najetou. těším se na tu novou.
– pracovali jsme s Mášou z Cobry, pak jsem pokračoval doma v psaní a malování, nakonec jsme se stihli potkat ještě s Aid Kidem a kromě výběru společnýho dárku pro Blanku i dim sum knedlíčky z Dim sum spotu. Nejvíc mi utkvěla mango habaněro omáčka, která byla tak pálivá, až jsem začal škytat. ale jen na chvilku a pak už jsem byl imunní, tak bezva…
– když Marušky přišly z vycházky, uložil jsem další kus Vřetena, které mi teď jde zas psát trochu pomalejš. a pak jsme si dali pizzu. a já úplně neplánovaně vyrazil na nového Nolana – Tenet. Přesně podle předpovědí bych si ten film potřeboval dát ještě nejmíň jednou. Je to umně spletenej hlavolam, poskládat si příběh je práce na další tejdny a shlídnutí. Dobrá práce. I když musím přiznat, že Počátek či Interstellar mě vzaly za srdce ještě o kus víc. Zážitek ovšem parádní.
A do příběhu Vřetena mi to i přes styčný body nezasahuje, tak bezva.
– a teď ještě chvilku psát, do misky mangovou zmrzlinu Billa s mraženýma malinama. Venku za oknem pořvávají pátečníci.
– jestli chci zejtra nějak rozumně fungovat, užít si veselí s Mruškami i zahrát něco krásnýho na Blančině oslavě, (a zůstat přitom všem hezky v klidovým režimu…), měl bych vyrazit spát.
V hlavě se mi třeba znovu otevřou ta schodiště a velkolepé terazy Winternitzovy vily… a třeba se mi podaří najít vzácný a unikátní umělecký skvost, Dům v jabloních.