boží hod

a je to za náma…
– návštěva u Markéty a jejích děvčat v Marienbadu. dlouhý povídání, dlouhý procházky na Atelier a na Kladské
venku sychravo, uvnitř, u hořícího krbu, krásně teplo.

– první půlka prosince mě zastihla v tý části mýho tvořícího se kreativního cyklu, kdy mám rozmalovanejch spoustu obrazů, ale žádnej hotovej a žádnej prodanej. Pravidelně v tu dobu propadávám skepsi, nejinak tomu bylo tentokrát. I když bych řekl, že se lepším. Míň se stresuju a mudruju, víc maluju. Když se do toho cele ponořím, nezbejvá na stres a mudr žádnej prostor.
Dodělal jsem hned několik obrazů během pár dní, první, Zubatou holku, ještě u Markéty. Většina se prodala, koupil jsem nějaký dárky a zase jsem mírně v plusu. Vidím, že to funguje.
Nabídl jsem i poslední zbejvající obrazy z výstavy. A pár z nich šlo do světa.

– asistoval jsem u malýho dejchání a bylo to krásný, že se to ani vypovědět nedá. o týhle části mýho života a učení se píše špatně, nesnadně se to zachycuje do slov a ustálenejch výrazů. KDyž o dejchání mluvim a píšu moc, úplně cejtim, jak ta důležitá informace a emoce uniká a klouže pryč. Nevadí.
Děkuju

– vánoční vejlet s Jeleny tentokrát zase nevyšel. už je z toho taková pěkná tradice

– máme u nás Mášinu babičku a včera, na Štědrý večer, u nás byla i Jindřiška a Jindřich, na chvilku se stavila i maminka Rivolová s manželem. takhle podle jmen bych v tom měl jako čtenář pěknej bordel. Ale bylo to, i v malým počtu, intenzivní a bujarý. Maruška jásala z dárků. Některý, pracně a s láskou elaborovaný, nechala naprosto bez povšimnutí a zájmu. Ve středu pozornosti se ocitla hlavně kuličková dráha, co jsem dostal od Jelenů. a ovečka, co se dá rozložit na polštář.

nakonec to byla moc hezká a vlastně velmi intimní oslava Vánoc. Pořád to celé šílenství obsahuje hromadu prvků, které považuju a prožívám, jako náročné. Ale nakonec to jsou zase ty samý lidi, který mám rád a který vlastně rád a s dojetím vidím, jak se s odvážným úsměvem na tváři vrhají do víru příprav, chystání, zdobení a oslavování toho, že nám,
nám,
narodil se.

Ježíšovi je 2020.
Gratulujeme.

Dnešní Boží hod se vyloženě povedl.
Bramborovej salát je dneska snad ještě lepší, než včera. A všechna cola, co tu zbyla, už je jenom moje.

Hezkej zbytek svátků