malý velký radosti

další, minimálně tři věci, se staly během posledních dvou dnů, ze kterejch mám radost.

1) Přišel mi před měsícem a půl objednanej tisk Zelené Tary. Při jednom z loňskejch dejchání jsem jeden její obrázek zahlídl na oltáři a velmi na mne zapůsobil. A pak jsem na ten samej začal narážet častějš, až jsem ho objevil v reprodukci kuntohorskýho malíře Tomáše Mlejnka. A protože ten nabízí i kopie kvalitně tištěný na plátně, jednu jsem objednal a pak začal celý ten kolotoč kolem radioaktivity… a teď ve středu obraz přišel. A je parádní. Už nám visí v ložnici, odkud jsem před chvilkou zaslechl, jak malá Marie recituje: om tare tuttare ture soha. Asi ji to zaujalo, když jsme si tuhle krátkou mantru připomněli s Mášou a pustili jednu její verzi. Je to roztomilý. Vůbec se nedivím, že se to děvče s jednou nohou nakročenou, tý malý čarodějničce líbí.

2) Honza Fic a Lucka Přichystalová z Red Bird Instruments dokončili a nafotili kytaru Jet Fly, kterou jsem pomaloval. A je to obrovská krása. Dokonce ji přivezli do Prahy, abych ji podepsal, což jsem učinil. Ale nemohl jsem ten krásnej nástroj dostat z ruky. Úplně si mě omotala. A to jsem na ní strávil spoustu času a měl bych bejt připravenej. No, nebyl jsem.
Naštěstí jsme se dohodli, že jeden takovejhle noční kousek Honza s Luckou postaví i pro mne.
Kytaru včera nasdíleli a do odpoledne byla prodaná. Ovšem pokud jste se teď navnadili a moc byste o takovou stáli, Red Bird Isntruments budou dělat celou sérii. Malou sice, ale ještě pár kousků k mání bude. Hurá sláva.

3) A do třetice ještě musím dodat, že zítra má v Libereckým Malým divadle premiéru Alois Nebel, ke kterýmu jsem, jak pravidelní čtenáři ví, dělal hudbu. Musím říct, že se mi tuze líběj plakáty a fotky, který mi tým z představení poslal. A taky mi udělalo pbří radost, že mi teď večer režisér Adam Skala píše, že generálka proběhla parádně a všechno skvěle funguje.
Zejtra budu napnutej. I když mnohem míň, než kdybych tam mohl bejt. Ale ještě nemůžu a tak na divadelníky budu myslet z domova… třeba mi k tomu ještě zbyde troška toho legendárního slanečkovýho salátu.