just one brk

no a dneska je tedy, kromě měsíčního výročí mýho slavnýho návratu k rodině, ještě jedno malé výročíčko. A to tedy taky jednoměsíční trvání mý akce, pracovně nazvaný Just One Brk, což má teda stejný iniciály, jako kdysi Jakub a Obří broskev. A spočívá v tom, že jsem po dvou letech zkusil kvantitativně omezit svý oblíbený kouření trávy. Pro kohokoli z venku bude pravidlo: „Kromě svátků maximálně jednoho jointa denně
asi zbytečně vysoko nasazená laťka… sám jsem celý leta kouřil hlavně z malejch šlukovek a skleněnek. I po tom, co jsem skončil s alkoholem. A celý brka pak začal kouřit až po tátově smrti… což už je teda dva roky a kus. A musim říct, že mi to teda dost vyhovovalo… nejlepší byly, kromě kapelních brk, ty odpálený při malování… Moct v odpoledním slunci s pomaličku hořícím jointem vrstvit barvy, čekat na zaschnutí, sfoukávat na plátno spadlej popel… to patřilo k mejm oblíbenejm momentům.
Uvědomuju si ale čím dál víc, jak je kouření ve větším množství silně nezdravý. A i když jsem nikdy během dne „krabičku“ ani odpovídající objem marihuany nevytáh, pořád těch brk bylo denně pár… a ono se to nastřádá.

A tak hodně používám vaporizér. A protože je jeho práce mnohem subtilnější, učím se rozeznávat a oceňovat i tuhle jemnou formu zacházení s bylinami. Dost zásadně mi klesla spotřeba… a za celou dobu jsem se nedostal vlastně do žádnejch závažnějších potíží. Což mi dělá radost. Řekl bych, že to je znát a přijde mi, že tudy by mohla vést cesta.

Cejtím, že se mi vrací síla… jejíž úbytek bejvá jedním z průvodních příznaků rozvinutý hyperfunkce štítný žlázy. V sobotu se mi s Jirkou Vaňkem moc hezky běželo, po dlouhý době nějak v klidu, ne tak na dřeň. Hodně chodím, Mářa jezdí na svym kole s bílejma gumama. Je to parádní.

Ceny divadelní kritiky vyhlásily užší nominace. Les sebevrahů má v „klání hned tři želízka“. Jedno má Kasha Jandáčková jako Talent roku. Jednu má přímo představení v kategorii Poprvé uvedená česká hra. A tu třetí má pak za hudbu. Kterou jsem dělal prosim pěkně já. Vybouchlo mi u toho kombo, kdyby to někoho zajímalo.

Včera jsem dotáhnul Ponorný města a dneska se vyhecoval a udělal pozvánku na Facebook a pozval spoustu lidí, o kterých si myslím, že by je taková vernisáž spojená s koncertem, mohla zajímat.