Oka

Perfektní.
tak jsem zrovna zjistil, že ta nepříjemná ztvrdlá kůže, co mě tlačívá zespoda do plosek nohou, jako bych chodil po kamíncích, co mám do nohy částečně vrostlý, je normálně “kuří oko.”
jo? Ve vší slávě jsem se dožil věku, kdy se ráno v polospánku belhám do parádního pokoje, jako bych chodil po kamínkách, a ještě se to jmenuje “kuří oka”. Podíval jsem se, co na to babský kořenářský rady. Tolik k lidové moudrosti:

  • Likvidaci kuřích ok by měl napomáhat terpenýn – tekutina získaná destilací borové smůly, popř. smůly z jiných stromů. Naši předkové ji používali k léčbě povrchových ran a stejně úspěšně ji můžeme aplikovat i my na kuří oka. Stačí v terpentýnu namočit vatový tampon a přes noc ho přiložit na postižené místo. Opakujte, dokud kuří oko nezmizí.
  • Kuří oka můžete na noc potírat směsí citronové šťávy, prolisovaného česneku a octa. Pomůžete si i kolečkem citronu, které na oko přiložíte na noc. Opakujte, dokud kuří oko nejde vyloupnout.
  • Noční léčba se doporučuje i s rozpůlenou rozinkou. Tu byste měli přiložit na kuří oko a připevnit náplastí. Každý večer vyměníte rozinku za čerstvou a přibližně po týdnu můžete kuří oko jemně odstranit pinzetou.

No. Vidíte to sami.