odevzdáno

daně jsou odevzdané. MArek Lakomý to všechno na základě dodaných materiálů připravil, Máša mi ráno pomohla to celé elektronicky poslat. a bylo. jako by nic nebylo. oproti minulejm letům zase o něco jednodušší. ale pořád jak nějaká pitomá kletba, co se každý jaro připlíží vole z tenat, krade moji pozornost, čas a klid. jako bych měl zrovna těchhle komodit na rozdávání, no ne?

odškrtnul jsem si položku z dnešního seznamu
tedy ze seznamu napsanýho do telefonu… takže jsem ji neškrtl, dokonce ani nesmazal. furt tam je. jen o ní přemejšlim, jako že tam neni.

pan Čáp zatim nic. zejtra ráno, přinejmenším dopoledne, bych mu měl zavolat. a taky se čím dál intenzivnějš zaobírám myšlenkou, vyrazit tam ráno na hodinku busem a vyrazit hledat ztracenou značku, protože bez ní je to celé zase komplikované a stojí to… no ano, spoustu pozornosti, času a klidu.

co tam máme dál. kreslil jsem dneska černobílej obrázek na obal desky písničkáře Toma Verna. Trochu s těma obličejema bojuju. Zobrazovaný postavy jsou si větinou nějak podobný, ale zároveň taky něčim nepodobný, jako portrétista bych se uplně nechyt. Zadání je navíc černobílá, což je vzhledem k mýmu oblíbenýmu rozlejvání barev technika mnohem náročnější na přemejšlení a preciznost… Nakonec jsem ale myslím vymyslel dobrou a silnou věc. Tak snad se bude zadavatelům líbit.

Přišly peníze z divadla, skvělá věc. Ale ty další platby se mi zaurgovat nepodařilo, jak jsem měl v mém seznamu taky, zase ten den utekl jako voda. Sci-Fi audioknihu bych mohl možná popostrčit ještě dneska večer, už čekám jen na režisérčin souhlas, že je všechno hotovo…

Rozpravu o klipu s Honzou Chramostou jsme odložili na zítra. Taky bych se měl zítra potkat na chvilku a předání knížky s několikrát odloženou Annou Marií Hablovou. A hlavně to auto. Pokud ho zítra přivezu a zvládnu zaplatit, ve čtvrtek dopoledne bychom mohli vyrazit do Brna a pak v pátek pokračovat na Portáš.
Pokud všechno půjde dobře.

V noci na dnešek Maruška spala výrazně líp, jak na všerejšek. Vlastně skoro nekašlala. Ale od rána kašle zase hodně, dráždí ji to víc a víc a teď večer ji to zase každou chvilku budí. Musím přiznat, že jsem z toho trochu zoufalej, slyšet tu bytůstku takhle buchcat a smrkat. Už tak dlouho. Paní doktorka nás sice uklidňuje, že jde o dohánění imunity, nenastartované v době covidových lockdownů. A většina ostatních dětí ze školky to má s prezencí a zdravím dost podobné. Ale ty neustále se opakující návraty úporných kašlů, to je místama vážně zoufalý.
Měli bychom se odstěhovat z Prahy?
Samosebou o tom taky přemýšlíme.
Do lůna panenský přírody.
Vodopády, slaná mořská voda, čerstvý větřík a zralé ovoce přímo ze úslužně skloněných stromů.
A prdění ať nesmrdí.

A teď zpátky do práce. Sepisuju životopis jako podklad pro tiskovky, který budou propagovat desku. Myslel jsem, že bych moh použít jeden, kterej jsem nedávno vytvořil pro ještě probíhající výstavu v BudoArt galerii. Dlouho jsem ho hledal a pak zjistil, že ne.
Tak jsem šel psát blog.
A teď se do toho asi pomalu pustim.
Narodil jsem se v České Lípě jednoho chladného rána desátého dne měsíce března roku devatenáctistéhoosmasedmdesátého.