Jesu

Ze čtvrtka na pátek jsme s Aid Kidem přespali u Miguela na Vápenné. Krásný dům a blízký okolí, v centru toho všeho semknutá rodina. Bylo nám tam moc hezky.
Teď jsme kousíček od Jeseníku, v jedný z malejch vesnic, co se v údolí propojujou s Jeseníkem. Ve kterém jsme kdysi, a není to tak dávno vlastně, hráli s Obří broskví před Priessnitz. Ještě si pamatuju tu kocovinu. A ten “obrovskej” kulturák, kterej jsem, při obou nákupech, ani nezahlíd.
my jsme stranou. V rodinný chatě s velkou zahradou. Ve spodní místnosti jsme si roztahali a prozapojovali nástroje, celej pátek na to padnul.
a od pátečního večera nahráváme. Jestli dobře počítám, máme teď rozdělaných osm věcí, první tři dny máme večer dvě, jednou i tři písničky. Ale třeba včera jsme se celej den pomaloučku posouvali s jedinou.
a když jsme šli s Kidem kolem třetí v noci spát, Tomáš se ještě mordoval s basovou figurou.
vstáváme čím dál pozdějš, čím dál pozdějš chodíme spát. A jde nám to dobře. Řek bych i moc dobře. Z útržků, co jsem nosil v hlavě a nebo v telefonu, stavíme nevšední stavby. Dělá mi to radost. Cejtim se v tom procesu tvoření hudby jako ryba ve vodě. A když zrovna nic nenahrávám, kreslim a dokresluju a píšu další kousky textů.

Veselé historky z natáčení

Stejská se mi po holkách. Klasika. Když si konečně udělám čas a prostor na kapelu, druhá půlka mýho srdce si stýská po Maruškách. Je to většinou takový to hezký a příjemný stejskání. Ale kámo, občas to zabere fest. Ti povim. Dobrej signál, že hledat do budoucna co nejvíc možností pracovat tak, abych mohl být často a dobře doma, k tomu všemu koncertování. Na dveře si to napiš, Jakube! poradil bych si, kdybych k sobě mluvíval. takhle stroze.
ráno jsme si telefonovali, děvčata se vypravovala do školky. A Maruška byla úplně nadšená a veselá a povídala do telefonu, až se mi to v hrudi tetelilo. Užívám si to tu, noc se ovšem těším i domů. Už jen pár dnů.

Marie na měsíci

můj bratříček Jiříček se po návratu z Aljašky a 14 dnech karanteny nechal vyšetřit na přítomnost Covid-19. Testy dopadly negativně, takže hurá. Bratr to oslavil tak, že se prý včera rozsekal na kole, má lehkej otřes mozku a zlomenou klíční kost. Je to borec.

druhej bráška, Jeníček, měl včera narozky. Jestli to spolu nějak souvisí, netuším. Každopádně, všechno nejlepší z Jesu