Můj stín

Začalo to vlastně na Zátkovic svatbě. Davídek Lanštoff, kterej se pravidelně objevoval na canny.obribroskev během prvních let blogu a kterej v současný době vede vydavatelstvbí Tranzistor, mne oslovil s nabídkou textařské práce pro jednu slovenskou zpěvačku. Z jedné slovenské zpěvačky se vyklubala Zuzana Mikulcová, extrémně nadaná hudebnice, na jejíž desku Fúzie jsem napsal dva texty.
Fúzie je ambiciozní projekt. Zuzka nazpívala písničky, duety, se spoustou různých hudebníků z různých zemí. Vystupuje na ní Dan Bárta, Peter Lipa, Barbora Mochowa nebo Lara Abou Hamdan. A žánrově se pohybuje ve vodách luxusního popu. Nebo tak si to nějak představuju. Konzervatoristicky vycvičený zabijáci se spoustou citu, zpěvačky a zpěváci s fenomenálním rozsahem, dotažená produkce. Psát ty texty pro mne tentokrát bylo těžký, oba jsem zkoušel na několikrát a oba povolily až po několika měsících. A mockrát jsem si myslel, že už to vzdávám.
Nakonec se ale oba vylouply moc hezky. A Zuzka si skvěle poradila s tím mým charakteristickým frázováním.
Písnička Můj stín se mi otevřela, když mne napadlo, že bych ten duet mohl napsat pro Zuzku a pro sebe. A přinýst z těch svejch alternativnějších zákrut něco výsostně svýho. Dotek stínu. A už to jelo, nakonec jsem měl text hotovej za pár hodin.

Tajemný bylo i natáčení, kdy jsem jednou pozdě v noci a pak druhej den brzo ráno přijel do Vodičkovy ulice, kde jsme v už a ještě prázdném exteriéru restaurace Interiér a styl (nebo tak nějak) naživo písničku natáčeli. Nevybrali si nejjednodušší cestu. Naopak. Neumím si představit nic moc složitějšího, než točit videoklip a základ hudby přes vysílačky naživo, s celou kapelou roztroušenou po velkým prostoru. Ale všichni kluci a hlavně jejich slečna šéfová, jsou extrémně nabušení a naskillení. A i v těch pět ráno zpívala Zuzka neuvěřitelný mordy.
Tady je konečně venku i video. Fúzia má křest 23. 10. v Jazzdocku. A já tam nejspíš pojedu z natáčení Filmu naživo, kterej ten samej den točíme se Zvířetem a režisérem Andym Fehu.
Žiju bohatej a plnej život. Až jeden občas zapomene na odpočinek. O víkendu jsme měli jet na hory za bratrem Pankáčem. Maruška ale pořád kašle a v tejdnu se to napřed zlepšilo a pak zhoršilo. A tak jsme zůstali doma. A podle toho, jak všichni poleháváme, to nakonec bylo dobře.
Je potřeba i odpočívat.
Volit jsem byl včera.
Ahoj.